Ontvangen

U wilt inkomende documenten van uw handelspartners automatisch verwerken. Uw handelspartners sturen u verschillende documenten (o.a. verkooporders, pakbonnen, facturen) in diverse formaten (o.a. tiff, pdf, papier).

Per handelspartner verschilt de opmaak van de ontvangen documenten. Vaak verschilt ook de aanwezige informatie per handelspartner. Hierdoor heeft u veel werk om ontvangen documenten in uw eigen systeem te verwerken.

Dat kan handiger.

Globiq haalt de relevante informatie uit al die verschillende soorten documenten en verwerkt die direct in uw eigen systeem.

Hoe werkt het?

U levert uw documenten aan in papier of pdf. Globiq scant papieren documenten naar een pdf bestand. Globiq herkent de relevante gegevens en slaat de gedigitaliseerde data en het origineel op. U kiest vervolgens hoe en in welk formaat u de digitale gegevens wilt ontvangen. Globiq controleert ieder ontvangen document en bepaalt of het document voldoet aan uw specifieke datavoorwaarden.

Wat levert het op?

e-invoice steps

Het verwerken van elektronische documenten gaat veel sneller dan het verwerken van papieren documenten. U bespaart direct doordat u geen enveloppen meer hoeft te openen en informatie over hoeft te typen. U bent flexibel om grote (eenmalige) hoeveelheden documenten te verwerken. Het elektronisch verwerken van documenten geeft rust in de organisatie zodat u zich weer kunt concentreren op uw core business. Bovendien geeft u een duidelijk signaal af over milieubewust ondernemen.

Wat kost het?

Het elektronisch verwerken van documenten is al mogelijk vanaf 20 eurocent. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal te verwerken documenten, het aantal te herkennen velden, de gewenste verwerkingssnelheid en al dan niet een datakwaliteitsgarantie.

Welke techniek wordt gebruikt?

Globiq gebruikt de bewezen betrouwbare database technologie van Oracle voor het beheren van uw gegevens. Desgewenst ontsluiten wij uw gegevens met behulp van een webportaal geschreven met Oracle Application Express. Voor vlotte en correcte gegevens herkenning gebruiken wij de OCR software ABBYY FlexiCapture. Onze servers draaien op het Amazon Web Services platform in het Ierse rekencentrum. Globiq heeft eigen componenten ontwikkeld die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze diensten garanderen.

Wie heeft er toegang?

Dit bepaalt u. De veiligheid van uw data staat voorop. Ontsluiting vindt plaats op een manier die past binnen uw werkwijze en die de juiste mensen van de juiste informatie voorziet.

Hoe krijg ik mijn leveranciers mee?

Globiq zorgt naast de verwerking van uw inkomende documenten ook voor de 'onboarding' van uw leveranciers. Wij lichten de leveranciers voor met heldere brochures en interactieve presentaties. Wij helpen u om uw leveranciers te overtuigen van de voordelen van elektronische communicatie.

Hoe weet ik dat het veilig is?

Globiq geeft de hoogste prioriteit aan veiligheid. Wij beheren die continue en pro-actief. De verbinding met het Amazon Web Services datacenter verloopt via versleutelde SSL verbindingen. Daarnaast maken we gebruik van aanvullende encryptie voor het opslaan van uw gegevens.

Wat is het stappenplan?

U neemt vrijblijvend contact met ons op. Samen met u bekijken we hoe wij uw inkomende documentenstroom kunnen automatiseren. Tijdens een korte testperiode controleren we het omzetten en verwerken van de herkende gegevens in uw (financiële) systeem. Zodra dit succesvol verloopt, informeren wij uw leveranciers hoe zij hun documenten voortaan kunnen aanleveren.

end faq

Meer informatie nodig of een specifieke vraag?

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Phone: 085 201 97 88

Uw voordelen:

  • Kostenbesparing
  • Efficiëntie
  • Eén werkwijze
  • Documenten makkelijk & snel vindbaar
  • Geen fysiek archief